Question Status

Suggested Answer
Siddu asked a question on 4 Sep 2013 9:53 PM

Hello All,

I'm trying to install EP component, and it is failing every time.

Following is the log description. did anyone face this before? any pointers would be helpful.

2013-09-05 09:21:38Z Entering function RemoveOldWebPartPackage

2013-09-05 09:21:38Z

2013-09-05 09:21:38Z Entering function RemoveSolutionFromWebApplications

2013-09-05 09:21:38Z

2013-09-05 09:21:38Z Entering function FindSolutionInFarm

2013-09-05 09:21:38Z Leaving function FindSolutionInFarm

2013-09-05 09:21:38Z Leaving function RemoveOldWebPartPackage

2013-09-05 09:21:38Z

2013-09-05 09:21:38Z Leaving function RemoveOldWebPartPackage

2013-09-05 09:21:53Z Setup encountered an error during deployment of the Role Center and Enterprise Portal framework.

2013-09-05 09:21:53Z Function 'RegOpenKeyExW' in DLL library 'ADVAPI32' has caused an exception.

2013-09-05 09:21:53Z Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Session.Exceptions.XppSessionException

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Session.DynamicsSession.HandleException(String message, Exception exception, HandleExceptionCallback callback)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Session.DynamicsAdapter.CreateAxaptaObject(String className, Object param1, Object param2, Object param3)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Proxy.ProxyObjectBase..ctor(IAxaptaAdapter axaptaAdapter, ProxyClassName className, Object param1, Object param2, Object param3)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Proxy.SysEPDeployment..ctor(IAxaptaAdapter axaptaAdapter, Boolean isSharePoint, String tempSharePointPath, Boolean debugTraceEnabled)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.Deployment.Portal.EPDeployment.DeployEnterprisePortal(String virtualServerUrl, Boolean developerInstall)

2013-09-05 09:21:53Z Function 'RegOpenKeyExW' in DLL library 'ADVAPI32' has caused an exception.

2013-09-05 09:21:53Z Microsoft.Dynamics.AX.ManagedInterop.ErrorException

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.AX.ManagedInterop.RuntimeContext.CreateObjectInternal(IAxObject** axObject, Boolean& isSingleton, String strClass, Object[] pParamList)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.AX.ManagedInterop.RuntimeContext.CreateObject(String className, Object[] paramList)

2013-09-05 09:21:53Z   at Microsoft.Dynamics.Framework.BusinessConnector.Session.DynamicsAdapter.CreateAxaptaObject(String className, Object param1, Object param2, Object param3)

2013-09-05 09:21:53Z An error occurred during setup of Enterprise Portal (EP).

2013-09-05 09:21:53Z Reason: Setup encountered an error during deployment of the Role Center and Enterprise Portal framework.

2013-09-05 09:21:53Z

2013-09-05 09:21:53Z Function 'RegOpenKeyExW' in DLL library 'ADVAPI32' has caused an exception.

2013-09-05 09:21:53Z Registering tracing manifest file "C:\Program Files\Microsoft Dynamics AX\60\Server\Common\TraceProviderCrimson.man".

2013-09-05 09:21:53Z WEvtUtil.exe install-manifest "C:\Users\XYZ\AppData\Local\Temp\tmp5331.tmp"

2013-09-05 09:21:54Z **** Warning: Publisher {8e410b1f-eb34-4417-be16-478a22c98916} is installed on

2013-09-05 09:21:54Z the system. Only new values would be added. If you want to update previous

2013-09-05 09:21:54Z settings, uninstall the manifest first.

2013-09-05 09:21:54Z

2013-09-05 09:21:54Z

2013-09-05 09:21:54Z Tracing manifest file has been registered successfully.

2013-09-05 09:21:54Z === Rolling back setup of Enterprise Portal (EP) due to error ===

2013-09-05 09:21:54Z Running Msiexec.exe with these parms:  /i "C:\AX\dynamicsax_setup\dynamicsax\MSI\Components64\Components64.msi" /qb! /l*v "C:\Program Files\Microsoft Dynamics AX\60\Setup Logs\2013-09-05 08-59-54\Components64 Rollback Log.txt" DIRECTEXECUTE=1 /norestart INSTALLDIR="C:\Program Files\Microsoft Dynamics AX\60" INSTALLDIR32="C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics AX\60" ADDLOCAL="AifWebServices,EnterprisePortal,EPSearch,NetBusinessConnector,Debugger,EnterprisePortalTools,ReportingServicesExtensions,ReportingTools,ModelManagement,ClientConfig" REMOVE="EnterprisePortal"

2013-09-05 09:21:54Z Running synchronously.

2013-09-05 09:24:46Z === Rolling back setup of Enterprise Portal (EP) due to error ===

2013-09-05 09:24:46Z The Rollback has been completed. For details about why the installation failed, see the previous messages in the log.

2013-09-05 09:24:46Z ******************************************************************************************************

2013-09-05 09:24:46Z Component installation task stopped due to an error.

2013-09-05 09:24:46Z ******************************************************************************************************

2013-09-05 09:24:47Z S260FinishedInfo

Reply
Suggested Answer
Francisco Silva responded on 10 Sep 2013 7:55 AM

Which Windows and Sharepoint Versions are you using?

Dont forget to mark this as answer!

Francisco Silva | | http://fsilvajunior.blogspot.com.br

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Reply
Suggested Answer
OfRow responded on 8 Mar 2014 11:17 PM

Wonderful, worked like a charm.

Reply
Suggested Answer
Francisco Silva responded on 10 Sep 2013 7:55 AM

Which Windows and Sharepoint Versions are you using?

Dont forget to mark this as answer!

Francisco Silva | | http://fsilvajunior.blogspot.com.br

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Reply
Jose Pancho responded on 2 Nov 2013 5:12 AM

I am having the same issue. Function 'RegOpenKeyExW' in DLL library 'ADVAPI32' has caused an exception. I am using SharePoint Foundation 2010 on Windows Server 2012 R2 server.

Reply
armasanea responded on 19 Dec 2013 10:47 AM

Try the following:

Open regedit and find this key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Web Server Extensions

On SharePoint 2010 environments you can have both 14.0 and 15.0 keys, and the 15.0 key typically has a single "Csom" sybkey.

If this is true for your machine rename the 15.0 key to 15.0_newname and try to rerun EP install

To avoid any issues revert the key rename after EP install.

Please mark as answer for other folks if this fixed your issue.

Reply
Suggested Answer
OfRow responded on 8 Mar 2014 11:17 PM

Wonderful, worked like a charm.

Reply
DG responded on 29 May 2014 4:03 AM

Worked. Thanks for saving my life.

Reply
aileen_c responded on 24 Jun 2014 12:07 AM

Thank you, this solved my problem! :)

Reply