Authentication Failure using CrmSvcUtil against CRM Online

This question is answered

Getting Error "exiting program with exception authentication failure" while running the below command

CrmSvcUtil.exe/url:sudlife090.api.crm5.dynamics.com/.../Organization.svc /out:C:\GeneratedCode.cs/username:ramakanta@SUDLIfe090.onmicrosoft.com /password:Pratima@2590/di:"11i1q6han36aoujva6lmhkkj5s"/dp:")FlNOmDCS?!YHTPyIrXql~78"

Verified Answer
  • I am able to generate early bound classes using your url.

    CrmSvcUtil.exe/url:sudlife090.api.crm5.dynamics.com/.../Organization.svc /out:GeneratedCode.cs /username:"ramakanta@SUDLIfe090.onmicrosoft.com" /password:"Pratima@2590" /di:"11i1q6han36aoujva6lmhkkj5s" /dp:")FlNOmDCS?!YHTPyIrXql~78"

    Please make sure there is a space between parameters and user name and password values are enclosed in double quotes.

    Hope this help.

All Replies
  • Please try with below url.

    CrmSvcUtil.exe/url:sudlife090.api.crm5.dynamics.com/.../Organization.svc /out:C:\GeneratedCode.cs/username:ramakanta@SUDLIfe090.onmicrosoft.com /password:Pratima@2590/di:"11i1q6han36aoujva6lmhkkj5s"/dp:")FlNOmDCS?!YHTPyIrXql~78"

  • I think some of the url is missing when I posted. Will re-post

  • The format should be.

    CrmSvcUtil.exe /url:https://server/XRMServices/2011/Organization.svc /out:Xrm.cs /username:"username" /password:"password" /deviceid:"deviceid" /devicepassword:"devicepassword"

    Please refer

    msdn.microsoft.com/.../gg327844.aspx

  • I am able to generate early bound classes using your url.

    CrmSvcUtil.exe/url:sudlife090.api.crm5.dynamics.com/.../Organization.svc /out:GeneratedCode.cs /username:"ramakanta@SUDLIfe090.onmicrosoft.com" /password:"Pratima@2590" /di:"11i1q6han36aoujva6lmhkkj5s" /dp:")FlNOmDCS?!YHTPyIrXql~78"

    Please make sure there is a space between parameters and user name and password values are enclosed in double quotes.

    Hope this help.

  • Thank you Very Much Pramod M.....for helping me....now i am able to generate the file.........1st i got an error "Access denied" on my C as well as D drive....i solved this by making a folder in" SDK\Bin"........thanks a lot again