Question Status

Suggested Answer
John Born asked a question on 30 Apr 2013 12:47 PM

Have a client that is on GP10 – they didn’t apply the 2012 YE tax update (code) but they did apply the 2013 R1 tax table update.

They didn’t apply the 2012 tax update b/c of potential issues with 3rd party customizations.  They are in process of testing to update to GP 2010.

Problem is that they have one employee that has exceeded the Medicare 200000 limit – and system just stopped at 200K – it has not calc Medicare tax since.  I suspect this is b/c they didn’t apply the 2012 YE update.

Any ideas on how to correct?  It will probably be a month or two before they will be updating to GP2010.

Thanks,

Reply
Suggested Answer
Leslie Vail responded on 1 May 2013 11:04 PM

What does their tax table look like? Does it look anything like this:

Kind regards,

Leslie

Leslie Vail, CPA, MVP, MCT, MCITP, MCP, MCITS
ASCI, Inc.    *    PO Box 600965   *   Dallas, TX 75360    *   972-814-8550   *   leslievail@earthlink.net

Reply
Suggested Answer
Leslie Vail responded on 1 May 2013 11:04 PM

What does their tax table look like? Does it look anything like this:

Kind regards,

Leslie

Leslie Vail, CPA, MVP, MCT, MCITP, MCP, MCITS
ASCI, Inc.    *    PO Box 600965   *   Dallas, TX 75360    *   972-814-8550   *   leslievail@earthlink.net

Reply
John Born responded on 2 May 2013 6:29 AM

Yes, the tax table is setup correctly.  It is just that the second line isn't being used.

Reply
Leslie Vail responded on 5 May 2013 3:05 AM

Hmmm,

I need to check that out. so far, none of my clients have been paid that much :)

Leslie

Leslie Vail, CPA, MVP, MCT, MCITP, MCP, MCITS
ASCI, Inc.    *    PO Box 600965   *   Dallas, TX 75360    *   972-814-8550   *   leslievail@earthlink.net

Reply
Mike Turner responded on 5 Dec 2013 11:52 AM

Leslie

Have you been able to figure this out?  I am having the same problem with my system.  The Medicare calc stopped at $200,000.  I am on GP 2010 and my setup looks exactly like your example.

Thanks

Mike

Reply
John Born responded on 5 Dec 2013 7:03 PM

I had the same issue at a client on GP 10 and it was b/c the 2012 Payroll year end code update was not applied.

Reply