SBX - Search With Button

SBX - Forum Post Title

Dynamics Ax 2012 Symmetry

Microsoft Dynamics AX Forum

commercial@datasoft.com.tn asked a question on 28 Apr 2014 6:04 AM

Question Status

Verified

Hi,

i have a problem with the compiler , it does not recognize symmetry classes:

for exemple if i open the class PayrollCalculatePayStatementBenefits and i type an empty space and save the compiler shows a syntax error on the line 12

Symmetry.taxEngine.BenefitInfo benefitInfo401_403;  

thank you for help

Reply
Denis Macchinetti responded on 28 Apr 2014 6:35 AM
My Badges
Verified Answer

Hi

I already faced this problem.

On AOT\Reference node, add again the library ste-net.dll

You can find on C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics AX\60\Client\Bin folder.

Reply
commercial@datasoft.com.tn responded on 29 Apr 2014 6:23 AM

Thank you , it worked perfectly

Reply
Narayan PS responded on 13 Jan 2015 8:37 AM
My Badges

HI , I am facing this issue .I have installed CU8 and Compiler does not recognize Symmetry classes .

I tried the steps to add reference in AX by using the DLL from client bin folder , but still it not working.

Any help would be appreciated.

Reply
Mehdi souihli1 responded on 28 Jan 2015 4:17 AM
My Badges

Hi Nayaran , try to add the reference in the server bin folder and then in the AOT

AOT > References > add reference and browse the file .

I hope it will be helpful.

Reply
Sathish C responded on 3 Jul 2015 4:21 AM
My Badges

Hi,

I tried the solution you gave, but its not working for me..



Reply
Muzaffar Shah responded on 16 Jul 2015 12:46 AM

Dear @Sathish C and @Narayan PS , i was also facing problem but what mistake i did was just selecting the ste-net.dll file and closing the window (because of new user) later i realized the screen is running down, so used side scroll bar to reach the end of reference dialogue box and use the button OK. After this I compiled individually where the error was occurring hence solved the issue

Reply
WMW responded on 26 Apr 2017 5:39 PM

Doesnt work for me, I used all the solutions online. I have AX R3 CU12

Reply
Rahul Saklani responded on 21 May 2017 2:08 AM

Have you got any solution for that ...

I am facing the same error even after done all described things also.

I copy paste STE file from a working environment and paste after that added it in AOT but not working

Reply
WMW responded on 22 May 2017 9:27 AM

The company that installed AX 2012 tried to fix the problem, they couldn't. Later a Microsoft Engineer connected via teamviewer and he couldn't fix the problem.

Then I simply installed AX 2012 R3 from scratch with the CU12 included in the Update folder, and that was the only way it worked, from the beginning all PayRoll problems appeared as Warnings (128 warnings, all related to PayRoll), but no errors, so I continued the R3 installation without problem.

The solution is, take the original R3 ISO and unpack it in any folder in your PC (i.e. c:\temp\AX R3 DVD), inside you will see a folder called UPDATES, put inside the CU12 with the KB####### name, so you will have it unpacked in c:\temp\AX R3 DVD\Updates\KB3199741, and install AX 2012 R3.

Thats all, Good luck.

Juan Ortiz

Reply
MadsenSenior responded on 13 Jun 2017 3:11 PM

Hi WMW, can you tell me the version of the ste-net.dll, Rightclick, properties, details, Product version, please, the only version that did not give me a lot of warnings was 1.0.1.80, but the company had to upgrade to the new tax system in India and I got compile errors,I changed the STE-NET.DLL to ver 1.0.1.93, made a new reference, updates the AX32Serv.exe.config and the AX32.exe.config files. Now I have no compile errors, but 269 warnings from the Payroll framework.

Reply
Rahul Saklani responded on 14 Jun 2017 7:00 AM
Suggested Answer

Hi All, 

i resolved this issue by coping STE file folder from a working environment.

Kindly notice that we have to copy it for Client And Server both. Both folder (Program Files and Program Files (X86)) has STE file folder.

We have to copy both folder and paste them . This was helpfull in my case

Reply
WMW responded on 14 Jun 2017 9:23 AM

Hi MadsenSr, my version is the 1.0.1.88,  for both, the server and client. (date 10/30/2016)

Reply
Andrejs Opsis responded on 20 Sep 2017 11:07 AM
Suggested Answer

Hi !

Fixing options:

1. Uninstall Client / install Client

2. Manual / Fast / fix > (2 dlls take from computer running AX /serv/cli/  CU12)

files : on server and client differs:

client : ste-net.dll  144 KB
server : ste-net.dll  153 KB


=====================
Server side :

"C:\Program Files\Microsoft Dynamics AX\60\Server\AOS01\bin\Ax32Serv.exe.config"

....
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="ste-net" publicKeyToken="5542884f620dbde5" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="1.0.1.59-1.0.1.88" newVersion="1.0.1.88" />
      </dependentAssembly>
.....


===========================
Client side:   
"C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics AX\60\Client\Bin\Ax32.exe.config"


<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
    <startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true">
        <supportedRuntime version="v4.0.30319" />
        <requiredRuntime version="v4.0.30319" safemode="true"/>
    </startup>
    <runtime>
        <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
            <probing privatePath="EditorComponents"/>
            <dependentAssembly>
                <assemblyIdentity name="ste-net" publicKeyToken="5542884f620dbde5" culture="neutral" />
                <bindingRedirect oldVersion="1.0.1.59-1.0.1.88" newVersion="1.0.1.88"/>
            </dependentAssembly>
        </assemblyBinding>
    </runtime>
</configuration>

Reply
Manish Moothedath responded on 28 Sep 2017 9:49 PM
My Badges
Suggested Answer

Hi all,

I faced this issue with CU13 as well If you need to solve the error, copy the ste-net.dll from following paths of the AX R3 setup image file to the corresponding installation path in your system:

Msi\USPayroll64\Program Files\ServerBin

Msi\USPayroll32\ClientBin

Reply
Rajkumar.Davu responded on 9 Jan 2018 6:21 AM

Hi 

i resolved this issue by coping STE file folder from a working environment.

Kindly notice that we have to copy it for Client And Server both. Both folder (Program Files and Program Files (X86)) has STE file folder.

In side config file we have to change as per working environment config file.

Thanks 

Raj

Reply
Reply
Denis Macchinetti responded on 28 Apr 2014 6:35 AM
My Badges
Verified Answer

Hi

I already faced this problem.

On AOT\Reference node, add again the library ste-net.dll

You can find on C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics AX\60\Client\Bin folder.

Reply
Rahul Saklani responded on 14 Jun 2017 7:00 AM
Suggested Answer

Hi All, 

i resolved this issue by coping STE file folder from a working environment.

Kindly notice that we have to copy it for Client And Server both. Both folder (Program Files and Program Files (X86)) has STE file folder.

We have to copy both folder and paste them . This was helpfull in my case

Reply
Andrejs Opsis responded on 20 Sep 2017 11:07 AM
Suggested Answer

Hi !

Fixing options:

1. Uninstall Client / install Client

2. Manual / Fast / fix > (2 dlls take from computer running AX /serv/cli/  CU12)

files : on server and client differs:

client : ste-net.dll  144 KB
server : ste-net.dll  153 KB


=====================
Server side :

"C:\Program Files\Microsoft Dynamics AX\60\Server\AOS01\bin\Ax32Serv.exe.config"

....
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="ste-net" publicKeyToken="5542884f620dbde5" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="1.0.1.59-1.0.1.88" newVersion="1.0.1.88" />
      </dependentAssembly>
.....


===========================
Client side:   
"C:\Program Files (x86)\Microsoft Dynamics AX\60\Client\Bin\Ax32.exe.config"


<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
    <startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true">
        <supportedRuntime version="v4.0.30319" />
        <requiredRuntime version="v4.0.30319" safemode="true"/>
    </startup>
    <runtime>
        <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
            <probing privatePath="EditorComponents"/>
            <dependentAssembly>
                <assemblyIdentity name="ste-net" publicKeyToken="5542884f620dbde5" culture="neutral" />
                <bindingRedirect oldVersion="1.0.1.59-1.0.1.88" newVersion="1.0.1.88"/>
            </dependentAssembly>
        </assemblyBinding>
    </runtime>
</configuration>

Reply
Manish Moothedath responded on 28 Sep 2017 9:49 PM
My Badges
Suggested Answer

Hi all,

I faced this issue with CU13 as well If you need to solve the error, copy the ste-net.dll from following paths of the AX R3 setup image file to the corresponding installation path in your system:

Msi\USPayroll64\Program Files\ServerBin

Msi\USPayroll32\ClientBin

Reply

SBX - Two Col Forum

SBX - Migrated JS