Skip to main content

Notifications

Announcements

No record found.

Microsoft Dynamics SL forum
Unanswered

Application Server emails not working

Posted on by Microsoft Employee

We set up Application Server to send emails for direct deposit advice slips.  Everything worked fine for about a month then all of the sudden, the emails stopped sending and the Application Server log has this message:

"Warning:  Failed to use Outlook for email functionality, attempting to use unsupported MAPI."

There is also another message in the log that says "No email address specified for SYSADMIN user.  Security emails will not be sent."  I doubt that this message has anything to do with the problem but am throwing it in anyway.

I do not know what changed but something did and I cannot figure it out.  They are using Office 365 for their email. 

Does anyone have any ideas on how to resolve this issue?

  • Ajit Kannan Profile Picture
    Ajit Kannan 1,240 on at
    RE: Application Server emails not working

    Hi Cerdkamp,

    Please go through the below Article.

    http://www.inmotionhosting.com/support/email/email-troubleshooting/imap-issues-affecting-outlook-2013-and-office-365-functionality

    You will get an idea about your questions.I believe the above Article may solve your problem.

    Thanks,

    Ajit Kannan S R

Helpful resources

Quick Links

Replay now available! Dynamics 365 Community Call (CRM Edition)

Catch up on the first D365 Community Call held on 7/10

Community Spotlight of the Month

Kudos to Saurav Dhyani!

Congratulations to the June Top 10 community leaders!

These stars go above and beyond . . .

Leaderboard

#1
André Arnaud de Calavon Profile Picture

André Arnaud de Cal... 288,420 Super User

#2
Martin Dráb Profile Picture

Martin Dráb 225,672 Super User

#3
nmaenpaa Profile Picture

nmaenpaa 101,148

Leaderboard

Featured topics

Product updates

Dynamics 365 release plans