Skip to main content

Notifications

Announcements

No record found.

Microsoft Dynamics AX forum
Unanswered

Failure sending mail. Unable to read data from the transport connection: net_io_connection closed

Posted on by Microsoft Employee

When we send e-mails from AX 2012R2 sometimes the error "Failure sending mail. Unable to read data from the transport connection: net_io_connection closed" appears.
I have narrowed it down, the reason it sometimes appears is because of the SMTP server from Office 365 that did not accept TLS1.0 messages. 
Only problem is that we have used registry changes so AX should use TLS1.2.
What is the best solution to let AX 2012R2 only use TLS1.2?

I have searched for it online, but did not find a good anwser.

Does anyone have had this problem and know how to solve it?
You also can send the registry changes, so i could verify them with the ones we used.

Thanks in advance,

connectionclosed.png_2D00_640x480.png_2D00_640x480.png_2D00_640x480.png_2D00_640x480.png_2D00_640x480.png

Paul

Categories:

Helpful resources

Quick Links

Replay now available! Dynamics 365 Community Call (CRM Edition)

Catch up on the first D365 Community Call held on 7/10

Community Spotlight of the Month

Kudos to Saurav Dhyani!

Congratulations to the June Top 10 community leaders!

These stars go above and beyond . . .

Leaderboard

#1
André Arnaud de Calavon Profile Picture

André Arnaud de Cal... 288,420 Super User

#2
Martin Dráb Profile Picture

Martin Dráb 225,672 Super User

#3
nmaenpaa Profile Picture

nmaenpaa 101,148

Leaderboard

Featured topics

Product updates

Dynamics 365 release plans