SBX - Search With Button

SBX - Forum Post Title

Ribbon completely blank

Microsoft Dynamics NAV Forum

cgerstle asked a question on 31 May 2018 8:15 AM

Question Status

Suggested Answer

A user called me because all of a sudden, his ribbon is not displaying. I've tried delete user personalization, customizing the ribbon. I've done an uninstall and reinstall. Nothing I do resolves it. If I run NAV as another user from his PC, the same thing happens. If i have him log into NAV on another PC it's fine.  I'm going to attempt to role back windows updates that I think might be at play but am open to other suggestions.

Reply
Andrey Baludin responded on 31 May 2018 8:38 AM
My Badges
Suggested Answer

2 ways:

1. Right click on ribbon -> Expand ribbon

2. Click on NAV Menu -> Customize -> Customize Ribbon -> Restore defaults

Reply
cgerstle responded on 31 May 2018 8:40 AM

Andrey - thanks but i've tried both of those and it doesn't make the page actions visible. If you click on the ribbon where one of the actions should be, the action will happen (like create sales order). It's like it's there you just can't see it

Reply
Andrey Baludin responded on 31 May 2018 9:33 AM
My Badges

Wow, never seen that.

Have you tried to assign another role center to user? And maybe recompile Sales Order Processor role center.

Reply
cgerstle responded on 5 Jun 2018 9:03 AM

I haven't tried recompiling (i will later today) but it does work for another user.

Reply
Loick responded on 5 Jun 2018 9:24 AM

I encounter the same problem, if you solve this, can you say me how we can do for appear the ribbon ?

Reply
Jose Alvarez responded on 13 Jun 2018 11:13 AM
Suggested Answer

I encounter the same problem, Do you know how to fix?

Reply
cgerstle responded on 13 Jun 2018 12:35 PM

I've opened a ticket with Microsoft and am troubleshooting. If we figure it out, i'll update the post. Their current suggestion is to disable antivirus software.

Reply
michaelbnielsen responded on 20 Jun 2018 8:21 AM

Hi

This might be the cause. User can HIDE the Ribbon by pressing Ctrl+F1. You can reactivate the Ribbon the same way

// Michael

Reply
michaelbnielsen responded on 20 Jun 2018 8:21 AM

Try Ctrl+F1

Reply
rdynamic responded on 21 Jun 2018 4:35 AM

Also getting exactly the same thing, started happening after the last round of updates (Win 10 x64).

Any steps in NAV such as Collapse/Expand and Restore Defaults doesn't fix the situation.

Confirmed that it's happening on NAV 2013, 2013R2, 2015, 2016, 2017 and 2018. Issue occurs in both the x86 and x64 versions of the Windows client on the later versions so it looks like pretty much all RoleTailored versions are affected.

Please let us know if you hear back from MS on a workaround/fix.

Reply
cgerstle responded on 21 Jun 2018 7:44 AM

Their suggestion was disabling antivirus which didn't work. We booted the PC in safe mode and it was visible again but the user can't operate in safe mode forever. Waiting to hear back on next steps to figure out what the conflict is.

Reply
rdynamic responded on 25 Jun 2018 5:38 AM
Suggested Answer

I can confirm that rolling back Windows 10 build 1803 resolves the problem; the ribbon is back to normal after doing that. The rollback reverted to Windows 10 build 1709.

In Settings > Windows Updates > View installed update history > Recovery Options > Go back to an earlier version of Windows

Reply
cgerstle responded on 25 Jun 2018 8:36 AM

Thanks for letting me know! Microsoft hasn't come back to me so we'll give this a try.

Reply
AJ Ansari responded on 28 Jun 2018 9:21 PM
My Badges

We had the same issue with an early NAV 2017 build last year, and after fiddling around, had found a fix. But for the life of me, I can't remember what we'd done (or if we'd gotten help from Microsoft).

I'm responding to this as a way to flag/bookmark this thread, in case I remember how we'd resolved this issue.

Reply
niKas responded on 11 Jul 2018 6:24 AM

Hello.

I have raised a support case with Microsoft and yesterday I had an interaction with them: until now, no news. This is taking me crazy because I have machines with W10 1803 that do not have this issue with NAV client and others have!

Not only NAV has been affected but also SQL Server Management Studio 17.x and Toggl.

Rui.

Reply
Andrey Baludin responded on 31 May 2018 8:38 AM
My Badges
Suggested Answer

2 ways:

1. Right click on ribbon -> Expand ribbon

2. Click on NAV Menu -> Customize -> Customize Ribbon -> Restore defaults

Reply
Jose Alvarez responded on 13 Jun 2018 11:13 AM
Suggested Answer

I encounter the same problem, Do you know how to fix?

Reply
rdynamic responded on 25 Jun 2018 5:38 AM
Suggested Answer

I can confirm that rolling back Windows 10 build 1803 resolves the problem; the ribbon is back to normal after doing that. The rollback reverted to Windows 10 build 1709.

In Settings > Windows Updates > View installed update history > Recovery Options > Go back to an earlier version of Windows

Reply

SBX - Two Col Forum

SBX - Migrated JS